Театър-лаборатория "@ЛМА @ЛТЕР"

Театър-Лаборатория ‘‘Алма Алтер’’

Посетете almaalter.com или следете във facebook Alma Alter Theatre-Laboratory

Любимото ни представление е ... Всяко представление за нас е уникално, защото всеки път то е различно, защото ние сме различни и публиката е различна. Всяко едно представление надскача себе си и собствените си граници. Затова можем да кажем, че всеки един наш спектакъл не просто остава в историята, а гради нови светове в пространствата на Театър-лаборатория ‘‘Алма Алтер‘‘

Представленията с най-много спечелени награди по Международни фестивали са:

‘‘Хамлет или три момчета и едно момиче‘‘

‘‘Орфей или върни се в своя ад, човече‘‘

‘‘Зеленодиво‘‘

Най-новото в сезон 2015 е ... Още през ноември месец ще покажем на публиката ново заглавие- ‘‘Чудото Лорка‘‘ по текстове на Федерико Гарсия Лорка.Премиерата на спектакъла ще бъде на 09 Ноември

Премиера ще има и представлението ‘‘Въшкарят‘‘, което ще третира вътрешното поле по един много различен начин.

Акцент ще е и най-новото заглавие в афиша на Театър-лаборатория ‘‘Алма Алтер‘‘- ‘‘Окото на Кантор‘‘- спектакъл, посветен на 100 годишнината от рождението на Тадеуш Кантор‘‘.

Подготвяме и международен театрален форум- ‘‘Алтер Его 2015‘‘, който ще се проведе между 16 и 20 Ноември и ще включва трупи от Полша, Италия, Холандия, Испания.

Искаме Театърът ни да бъде възприеман като ... Не искаме да бъде възприеман. Искаме да бъде усетен, да бъде докоснат. Докоснат от нас към вас и от вас към нас.Полският режисьор и реформатор на Световния театър, Йежи Гротовски е казал: ‘‘Няма добър и лош театър. Има мой и твой театър‘‘.  Затова Театър-лаборатория ‘‘Алма Алтер‘‘ е театърът на усмивката, на хората с големи сърца.

Ние, екипът на  театъра, „изгаряме“ в това, което правим защото...

‘‘Да обичаш значи да се вричаш.

  Да обичаш значи да се отричаш...‘‘

Посланиците на нашия театър ... Хореографът на театър-лаборатория  ‘‘Алма Алтер‘‘- Петя Йосифова.

Актьорът: Георги Арсов

Актрисата: Валерия Димитрова

 

Участваме в НОЩ НА ТЕАТРИТЕ, защото ... Сме участвали и в предишните две  издания и сме убедени, че това е събитето което обединява енергията на огромно количество творци и същевременно  обединява почитателите на театралното изкуство по един необикновен начин.

Или иначе казано: толкова ни е акълът...