Ателие Пластелин

Ателие Пластелин

следете във facebook atelie plastelin

За нас Театърът е ... „празно пространство” -  една неутрална територия за среща, където  човек е в силата си по свой избор да бъде някой друг,  да направи за някого и през някого нещо, с което да изненада и надскочи самия себе си.

Любимото ни представление е ...  Нямаме толкова богата театрална история. Засега най-емблематичното ни представление е „Въображението мъртво си представете”от Самюел Бекет, което се играе от 2011.

Най-новото в сезон 2015 е ... В Ателие Пластелин ще има изяви свързани с 400 годишнината от смъртта на Шекспир:  Мяра за мяра /моноспектакъл/, Шекспир: занаятът на драматурга /поредица от театрализирани беседи/; също четения на нови театрални текстове от български и чуждестранни автори.

Искаме Театърът ни да бъде възприеман като ... Място за необичайни срещи.

Ние, екипът на  театъра, „изгаряме“ в това, което правим защото ... Може би защото умираме и се раждаме едновременно, като огъня.

Актьорът трябва да гори на сцената, но сцените не трябва да изгарят защото ... после много трудно се строят. Особено тук и сега.

Участваме в НОЩ НА ТЕАТРИТЕ, защото ... Срещаме добронамерена и любопитна публика, защото е празник, когато хората търсят изкуството, търсят въпросите на битието и духа.