„Прелестите на изневярата”

Начален час
18:00

Локация
Драматичен театър "Стоян Бъчваров"

Трупа
Драматичен театър "Стоян Бъчваров"

Цени на билети

8 лв. специална цена


Сцена Филиал

Комедия от Валентин Красногоров

Превод Добринка Стефанова

Постановка и музикална среда Костадин Бандутов

Сценография Петър Митев

Плакат и фотография Веселин Василев

Помощник режисьор Ася Арлт

Премиера 20 и 21 септември 2016

Действащи лица и изпълнители:

Тя - Цветина Петрова, Петя Янкова, Гергана Арнаудова, Веселина Михалкова, Милена Кънева

Той - Валери Вълчев, Константин Соколов, Димитър Мартинов, Валентин Митев, Свилен Стоянов

Руският автор Валентин Красногоров е познат като майстор на елегантната съвременна комедия. Той владее жанра във всичките му нюанси – хумор, ирония, парадокс. С тънко познаване на човешките слабости тук той представя няколко двойки, за които изневярата носи далеч не толкова прелести, колкото са очаквали...

Костадин Бандутов – режисьор

Когато няма кой да те стопли вкъщи, търсиш топлина навън. Изневярата винаги започва на подсъзнателно ниво, тръгваш към нея и едва по-късно осъзнаваш, че се намираш на кръстопът и не знаеш накъде да поемеш. „Прелестите на изневярата” не се занимава със самата изневяра, а с тревогите и въпросите, свързани с нея. Избрал нестандартен и нетипичен подход, авторът се фокусира върху героите, които изневерявайки, се борят помежду си, а после и със самите себе си. Те търсят доверие, но се страхуват, колебаят се и всеки очаква другият да направи първата крачка.

Петър Митев - сценограф

 „Прелестите на изневярата” е много добър драматургичен текст, който актьорите пресъздават с очевидно удоволствие.Режисьорският прочит на Костадин Бандутов определено може да се сравнява с най-доброто от спектаклите в Театър „Монпарнас”. Прекарах последните няколко месеца в Париж, ходих много на театър и мога с основание да направя това сравнение.