"Тримата братя и златната дюля"

Начален час
16:00

Локация
Драматично-куклен театър “Васил Друмев”

Трупа
Драматично-куклен театър “Васил Друмев”

Цени на билети

На касата на театъра или тел.: 054/ 877 384

специално в Нощ на театрите - билет за двама


"Тримата братя и златната дюля" от Кольо Карагеоргиев

ТЕАТРАЛНАТА СТУДИЯ КЪМ ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР „ВАСИЛ ДРУМЕВ” ШУМЕН

И СДРУЖЕНИЕ „НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА”

Режисьор: Цветана Стоянова

Сценография и костюми: Диляна Асенова

С участието децата от театралната студия: Айсун Иляз, Вартан Алексанян, Даниел Алексанян, Дима Димчева, Иляз Иляз, Мелиса Атанасова, Синем Нурханова, Христо Дряновски

*  *  *

Целта на режисьора е да подскаже, че младежта трябва от малки да влязат в културните институти, още от детските градини, защото това е основата,  за да се подготви детето да посети след това балет, опера, трябва да има основа.

 

„Какво ли да пожелаем на младежта, тя си има всичко – младостта. Остава да я осъзнае, анализира, организира, балансира, планира, катализира и като остарее с нея да парадира и младите пак да не разбира.” В този смисъл аз се радвам, че съм успяла да организирам тези млади хора (4 момичета и 4 момчета), които обичат театъра, да ги накарам да се влюбят в а, б –то на това изкуство, да раздават своя потенциал, свойто можене в посока да изградят този спектакъл, който е и за малки и за големи. Приказката е театрална закачка с познати герои от класическата приказка „Тримата братя и златната ябълка”, но преплетена с нови герои, нови ситуации в една закачлива шаржова театрална закачка. Изключително съм благодарна на Диляна Асенова – художник – сценограф, с която създадохме визията на спектакъла. С мъжко професионално рамо ни подкрепи и художествения ръководител на театралната студия актьорът Стефан Сотиров. Участниците в този спектакъл и нашата радост са: Айсун Иляз, Вартан Алексанян, Даниел Алексанян, Дима Димчева, Иляз Иляз, Мелиса Атанасова, Синем Нурханова и Христо Дряновски. Те са ученици от различни училища: ГПЧЕ „Никола Й. Вапцаров”, ПМГ „Нанчо Попович”, СОУ „Сава Доброплодни” и ПГСАГ гр. Шумен. Изключително сме доволни от Димитър Димитров за музикалното оформление, което направи към спектакъла. Премиерата ще се състои на 23.03.2016 г. от 18.00 ч. в камерна зала на театъра. Младите хора трябва да бъдат не по улиците, кафенетата, с цигарите и алкохола, а да бъдат приобщени със средствата на всички изкуства,  за да влязат в театралните салони, за да обикнат театъра.

Цветана Стоянова, режисьор