Драматичен театър ,,Проф. Енчо Халачев“

Адрес:  пл. ,,Септември“- Народно Читалище ,,Св. Климент Охридски“- гр. Симитли

За нас Театърът е ... сила, която може да променя ,,тук и сега“, мощен двигател за разцвета на едно общество!!!  Потребност и зависимост!!!

Новото при нас….

Драматичен театър ,,Проф. Енчо Халачев" открива новия сезон с много смях с представлението  ,,Жената и мъжете". В ролите на жената и мъжете, Даниела Горанова и Любомир Фърков. ,,Жената и мъжете" е представление по текстове на Леонид Зорин, режисьор е Жорето /Синът на Баш майстора/ от любимия български телевизионен сериал -Любомир Фърков. Спектакълът ,,Жената и мъжете" е типична сатира, една дисекция на човешките характери, оформили се в съвременното ни общество.

Представление ,гарнирано с въображение, свежест и много смях. Атрактивна комедия, която се приема на един дъх... Ела и се забавлявай!

,,Не се гаси туй, що не гасне“ е патриотичен спектакъл на Театрална школа ,,Ер малък“-Благоевград, по текстове на Иван Вазов, Елин Пелин, Никола Вапацров, Ст.Л.Костов и др. Публиката ще се запознае с българските пориви, надежди, страхове и лакатушения по пътя към освобождението!!! Патриотизмът на дело изисква безкористна и всеотдайна работа за въздигане на народа и родината. И нашите герои вървят натам!!! Те искат свобода и полет на духа!!! Искат Възвисяване на душата....Избавяне на тялото от материалния свят и освобождение на собствената си душа!!!

,,Предложение“- по А.П.Чехов, е комедиен спектакъл, сблъскващ три различни характери на сцената. Публиката ще види най-нетипичното предложение за брак от още по- нетипичния жених!!! Много смях, емоции и забавление в представлението ,,Предложение“ на ДТ ,,Проф. Енчо Халачев“.

,,Аладин и вълшебната лампа“- представлението ще бъде изиграно за най-малката театрална публика на гр. Симитли!!!  Децата ще имат възможността да се включат в представлението, също така ще могат да се превъплатят в емблематичните герои на приказката!!!

Децата от Театрална школа към НЧ,,Св.Климент Охридски“-гр. Симитли ще изиграят представлението ,,Снежанка и джуджетата“  за малки и големи!!! Приказката е доста различна от оригинала и сблъсква различни приказни герои с други !!! Невероятно забавно представление.....