Pecha Kucha Night Sofia vol.15 на 14 ноември 2016

Начален час
19:00

Локация
Университетски театър "Нов български университет"

Трупа
Pecha Kucha Night Sofia

Цени на билети

вход СВОБОДЕН


 

С КОГО: Студенти от Нов Български Университет, специалност Масови комуникации, Реклама, Политически науки, които ще споделят за своите избори.

ЗА КАКВО СИ ГОВОРИМ: ИЗБОРИ. (Моето) Вчера. (Нашето) Днес. (Тяхното) Утре.

„Човек е осъден да избира" казва Жан-Пол-Шарл-Аймар-Леон-Йожен Сартр. „Същността на човека се формира като сбор от неговите избори. Във всеки един момент човек е изправен пред правото и отговорността си да избира как да постъпи във всяка една житейска ситуация. Всеки негов избор формира неговата същност. По този начин човек е напълно свободен да бъде това, което е избрал.“

Пренасяме се във времето... Винаги имаме нашето вчера, за което си спомняме със сантимент, понякога с тъга за отминалите дни или пък с облекчение за преминати изпитания.

Желанието да споделим с някого това, което сме избрали днес, да реализираме мечтите си, за да се пренесем в очакваното утре е свързано и с изборите, които правим. Изборите ни водят, те ни провокират да мислим какво би станало, ако... Дали изборът, който правим, ни кара да се връщаме към вчера, за да променим нашето днес или тяхното утре. Правим избори - всевъзможни, а понякога и невъзможни, за да стигнем до решения - важни или не чак толкова. Изборите, които сме направили вчера ни водят до днес, за да сме такива каквито ни познават сега и това, което ще оставим след себе си утре.

Темата не е политическа, така че си говорим за лични избори и решения. Избор да учиш, избор да пътуваш, избор да работиш, да обичаш, да споделяш, да твориш, да спортуваш, да имаш хоби, да бъдеш себе си, да бъдеш заради другите или просто да бъдеш някой друг. Сподели за твоите избори. Кои са най-важните или най-смешните, най-поучителните или трудните, които си правил/а? Тук няма правилно или грешно - изборът какво ще представиш е изцяло твой.

Зa Pecha Kucha Night

PechaKucha (ПечаКуча - в превод от японски означава „свободен разговор“) е формат за кратки презентации, който води началото си от Япония, където през 2003 г., за първи път се случва като независимо събитие за млади архитекти и дизайнери, които споделят своите идеи и проекти.

PechaKucha се реализира в над 800 града в цял свят, а в София своите презентации със запазения формат 20х20 са споделили архитекти, дизайнери, рекламисти, актьори, режисьори, сценаристи, писатели, музиканти и студенти, като го превръщат във форум за креативност, споделяне на идеи и истории. Съвсем накратко, това е една от най-интересните форми, в която правиш публиката свой съмишленик или провокираш дискусия, но и в двата случая се създава уникална атмосфера на споделеност. За целта, трябва да спазваш златното правило: да презентираш за 6 минути и 40 секунди, като използваш 20 слайда (снимки), които да разкажеш за по 20 секунди всеки.

Идеолозите на PechaKucha вярват, че „ключът към добрата презентация е да представите нещо, което

ОБИЧАТЕ”.